teški incidenti

Veza s ISIL-om? FBI istražuje Jordanca iz aviona za Beograd

veza sa ISIL
08.12.2015.
u 11:32

Američka federalna policija (FBI) istražuje je li Jordanac koji je na silu htio ući u kokpit na letu iz Frankfurta za Beograd pokušao oboriti avion i ima li veze s ISIL-om

Rakan Jehad Zuhair Mdonat (29) pokušao je na silu ući u kokpit na letu Frankfurt-Beograd u subotu. Američka federalna policija (FBI) sada istražuje je li pokušao oboriti avion i ima li veze s ISIL-om. 

Veleposlanstvo SAD u Beogradu obaviješteno je o teškom incidentu i FBI već 'obrađuje' slučaj Mdonata, inače američkog državljanina jordanskog porijekla, prenosi Informer.

Mdonat više puta liječen kao psihijatrijski bolesnik, saznaje Informer koji piše i kako je Rakan kod sebe imao i američku i jordansku putovnicu, a u Beograd je krenuo kod oca koji tamo živi.

Rakan bi danas trebao biti ispitan u Trećem osnovnom tužiteljstvu u Beogradu, nakon čega će se donijeti odluka o pokretanju krivične prijave za izazivanje opće opasnosti. Za to bi mogao ići u zatvor na osam godina, piše Telegraf.rs.

Podsjetimo, Mdonat je pokušao otvoriti vrata kokpita dok je zrakoplov bio iznad Austrije. Navodno je urlao će 'otvoriti vrata zrakoplova'. Savladali su ga ostali putnicikoji su ga i čuvali do kraja leta, a nakon što je zrakoplov sletio na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu uhitila ga je srbijanska policija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije