rat u Ukrajini

Ukrajinska vojska odbila 13 ruskih napada

rat u ukrajini
Stringer/REUTERS
28.01.2023.
u 11:07

U redovitom jutarnjem izvještaju 28. siječnja, Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga izvijestio je da je ukrajinska vojska odbila 13 ruskih napada u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Prema Glavnom stožeru, tijekom posljednja 24 sata ukrajinska vojska je odbila ruske napade u blizini naselja Bilohorivka u Luganskoj oblasti i Rozdolivka, Krasna Gora, Bakhmut, Ivanivske, Kliščiivka, Družba, Vodjane, Marjinka, Pobjeda, Vuledar i Prečistivka u Donjeckoj oblasti, prenosi Kyiv Independent.

Opunomoćenici Kremlja u Donjeckoj oblasti tvrdili su 27. siječnja da se ruske snage približavaju zauzimanju istočnog grada Vuledara, ali je Ukrajina opovrgla tu tvrdnju rekavši da Moskva "preuveličava" svoj napredak u tom području. Vuledar, koji je nekada bio dom za oko 14.000 ljudi, nalazi se 50-ak kilometara jugozapadno od grada Donjecka pod ruskom okupacijom. Glasnogovornik Istočnog vojnog zapovjedništva Ukrajine Serhij Čerevati izvijestio je da su se "žestoke borbe" nastavile oko Vuledara, ali su ukrajinske snage uspjele zaustaviti Ruse u postizanju bilo kakvog napretka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?