Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

U Srbiji zabrana kretanja od subote u 13 sati do ponedjeljka u 5 ujutro

02. travnja 2020. u 20:44 0 komentara 281 prikaza

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je večeras, nakon zajedničke sjednice dva krizna stožera, da su donesene nove mjere, prije svega zabrana kretanja od subote u 13 sati do ponedeljka u 5 ujutro, te zabrana okupljanja više od dvije osobe.

Treća mjera nije restriktivna, odnosno omogućeno je vlasnicima da prošetaju kućne ljubimce od 23 sata do jedan iza ponoći.

Vučić je, na konferenciji za medije, istaknuo da su vikendi uvijek pravili najveće probleme, zbog čega je donijeta mjera policijskog sata između 13.00 u subotu do 05.00 sati ujutro u ponedjeljak.

Ukazao je da se ostavlja dovoljno vremena građanima da kupe sve što im treba za vikend, a onda da sjede u kućama.

To jedino, kako je dodao, neće važiti za umirovljenike, koji će i dalje imati mogućnost nedjeljom od 4 do 7 ujutro obavljati kupovinu.

Ključna mjera, kako je objasnio, je da već od večeras, pošto će vlada donijeti tu odluku i objaviti u Službenom glasniku, ne može se više od dvoje ljudi okupiti na jednom mjestu.

Treća mjera je, kako je naglasio, olakšavajuća, ali važi tek od subote uvečer.

Vlasnici kućnih ljubimaca moći će od 23 do 1 sat u rasponu od 200 metara od svog mjesta stanovanja prošetati ih.

"To je u to doba jer želimo da ih destimulirati da se okupljaju. Razumijemo potrebe i kućnih ljubimaca i onih koji vode o njima računa, ali želimo i izbjeći širenje zaraze”, rekao je je Vučić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.