DOZNAJE VEČERNJI LIST

U potresu ozlijeđena jedna hrvatska državljanka, u bolnici je i osjeća se dobro

06.02.2023.
u 12:47

U potresu koji je pogodio Tursku, rano jutros, ozlijeđene je jedna hrvatska državljanka, doznaje Večernji list. Prema do sada poznatim informacijama, ozlijeđena žena živi u Istanbulu, a ozlijeđena je u gradu Adiyamanu. u bolnici je i osjeća se dobro

Više od 1200 ljudi je poginulo i stotine ozlijeđeno u potresu magnitude 7,8 po Richteru koji je u ponedjeljak pogodio središnju Tursku i sjeverozapadni dio Sirije. Prema američkom seizmološkom zavodu USGS, katastrofalan potres jakosti 7,8 se dogodio u 4:17 sati ujutro po lokalnom vremenu na dubini od približno 17,9 kilometara. Epicentar potresa bio je u okrugu Pazarcik, u pokrajini Kahramanmaras na jugoistoku zemlje, oko 60 km zračne linije od sirijske granice, a osjetio se i na Cipru i u Libanonu.

Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan izjavio je da je samo u Turskoj u potresu poginulo 912 ljudi, a ozlijeđeno 5.383. Dodao je da ne može predvidjeti koliko će porasti broj mrtvih dok se potraga za preživjelima. Kako javlja BBC, više od 2400 osoba spašeno je. Na terenu je oko 9000 spasioca koji tragaju za preživjelima. 

No nešto nakon 11 sati novi razoran potres opet je pogodio Tursku. Na žalost, broj žrtava sigurno će rasti. Prema prvim informacijama s EMSC-a potres je bio magnitude 7.7 stupnjeva po Richteru. Turski AFAD javlja kako je epicentar bio na dubini od 7 kilometara kod grada Elbistana. - Povećat će štetu i dodatno zakomplicirati spašavanja. Naše su misli sa svima koji su pogođeni potresom - napisali su na EMSC-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije