bijela kuća

Trump poziva Putina u Washington na jesen

20.07.2018.
u 10:27

Američki predsjednik Donald Trump pozvat će svog ruskog kolegu Vladimira Putina u Washington na jesen, priopćila je u četvrtak glasnogovornica Bijele kuće, u potezu koji je iznenadio vodećeg američkog obavještajca Dana Coatsa, navodi dpa.

Poziv dolazi u vrijeme konfuzije oko toga o čemu se tačno govorilo tijekom privatnog susreta licem u lice dvojice predsjednika u Helsinkiju u ovom tjednu. Bilo je riječi o tome da su dvojica čelnika postigli neke sporazume, ali nije bilo nikakve službene objave. 

Sjenku nad samitom bacile su brige oko ruskog navodnog uplitanja u američke izbore u 2016. Točan datum očekivane Putinove posjete nije potvrđen, ali se američki srednjoročni izbori održavaju u studenom.

Američka obavještajna zajednica i većina političara suglasni su da je Rusija intervenirala na izborima u 2016., dok je Trump  uzmicao pod intenzivnim političkim pritiskom. On je bio prinuđen da potvrdi kako vjeruje vlastitim obavještajnim agencijama u vezi Putina.

-  U Helsinkiju je Trump pristao na dijalog na radnoj razini između osoblja dva vijeća za nacionalnu sigurnost. Predsjednik Trump zatražio je od (savjetnika za nacionalnu sigurnost) Johna Boltona da pozove predsjednika Putina u Washington na jesen i te rasprave već su u tijeku - objavila je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?