Motiv još uvijek nije jasan

Tjelohranitelj ubio ministra kojeg je trebao štititi

ilustracija
02.05.2023.
u 21:32

Pucnjava se dogodila u Engolinoj kući u predgrađu Kampale, glavnog grada Ugande

Tjelohranitelj je tijekom privatne svađe upucao i ubio Charlesa Engola, ministra u vladi Ugande, objavili su lokalni mediji i vojska. Inače, potvrđeno je kako je tjelohranitelj bio pripadnik nacionalne vojske. Engola je služio u vladi predsjednika Yoweri Musevenija kao ministar zadužen za rad, a bio je i pukovnik vojske u mirovini.

Glasnogovornik vojske Felix Kulayigye poručio je u kratkom priopćenju da je "nesretni incident" doveo do ubojstva Engole, prenosi Index.hr.

"Obavijestit ćemo javnost o detaljima kad zajednički istražimo stvar", napisao je Kulayigye na Twitteru. Pucnjava se dogodila u Engolinoj kući u predgrađu Kampale, glavnog grada Ugande, piše Associated Press. 

Policija je odmah po zaprimljenoj dojavi stigla na mjesto pucnjave. Motiv još uvijek nije jasan, ali lokalni tisak navodi da je došlo do očitog spora oko plaće čuvara. "Svjedoci tvrde da je vojnik vikao da dugo nije bio plaćen iako je radio za ministra", objavile su novine NilePost.

Ovo nije prvi ovakav incident u Ugandi jer su i prethodnih godina drugi visoki dužnosnici stradavali u oružanim napadima. Godine 2021. bivši načelnik vojske u Ugandi je ranjen, a njegova kći ubijena kada su naoružani napadači pucali na njihovo vozilo u Kampali.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije