Pečat za sportaša godine otišao u ruke Lane Pudar

I dalje ću se truditi predstavljati BiH i sebe na najbolji mogući način

17.05.2024.
u 21:15

Najveći ambasadori BiH u svijetu svakako su sportaši koji pronose glas svoje zemlje izvrsnim sportskih dostignućima i rezultatima. Iza njih, a samo oni znaju koliko, stoje odricanja, trud, rad i hrabrost. Naravno, uz talent.

A sada - Pariz

U okrilju UNESCO-ova spomenika Starog mosta u Mostaru, koji je posebno zasjao u prigodi 23. Večernjakova pečata, gradonačelnik grada na Neretvi dr. Mario Kordić proglasio je ovogodišnjeg laureata u kategoriji “Sport” kazavši:

- Najbolji, odnosno najbolja u sportu je, tko drugi - Lana Pudar.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar ili, kako je mnogi zovu, “mostarska sirena”, osvajanjem bronce, prve seniorske na Svjetskom prvenstvu u Dohi u disciplini 200 metara leptir, tek što je ušla u svijet odraslih, ostvarila je uspjeh karijere. U sezoni iz snova 2023. na šest velikih europskih i svjetskih natjecanja osvojila je devet medalja - pet zlatnih te po dva srebra i bronce. Isplivala je i dvije norme za Olimpijske igre u Parizu 2024., postavila brojne rekorde, podignula pehar za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva. I to sve s nepunih 18. Sportašica je to koja je svojim uspjesima, zaraznim osmijehom i jednostavnošću ujedinila podijeljenu BiH. I zasigurno s nestrpljenjem čeka zaplivati u Parizu...

Velika hvala

- Prije svega, od srca vam želim reći hvala na dodijeljenoj nagradi. Večernjakov pečat je svakako jedna od najbitnijih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Ona prepoznaje i nagrađuje ljude koji ostavljaju trag u raznim društvenim sferama naše zemlje. Uistinu mi je velika čast i zadovoljstvo što sam ove godine jedna od laureata i zaista mi je drago što sam svojim radom i odnosom prema zemlji to zaslužila. Ja ću se i dalje truditi biti što bolja u tome što radim kako bih svoju zemlju i sebe predstavila na najbolji mogući način gdje god za to imam priliku. Još jednom velika hvala - riječi su Lane Pudar nakon što je primila Večernjakov pečat iz ruku svoga sugrađanina, gradonačelnika Kordića.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije