UKRAJINSKA KRIZA

Širi se snimka navodnog ukrajinskog vojnika pred rusku invaziju: 'Mama i tata, volim vas'

24.02.2022.
u 13:07

Društvenim mrežama šire se razne snimke za koje se nije utvrdilo da su autentične

Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu s kopna, iz zraka i s mora, što je najveći napad na drugu državu u Europi nakon Drugog svjetskog rata i potvrda najvećih strahova Zapada. Ruski projektili zasuli su ukrajinske gradove. Ukrajina tvrdi da kolone vojnika prelaze granicu u istočnim regijama Černihivu, Harkovu i Luhansku i da su se iskrcali na obalama gradova Odese i Mariupola na jugu. 

Stanovnici drugog po veličini ukrajinskog grada Harkova, najbližeg velikog grada ukrajinskoj granici, kažu da im se od eksplozija tresu prozori u stanovima. Grad je zahvalila panika. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da Vladimir Putin želi uništiti njegovu zemlju te je kazao da će svim dobrovoljcima ustupiti oružje. S d ruge strana, Putin je kazao Zapadu da ako se umiješa u ovaj sukob da će snositi posljedice kakve povijest ne pamti. 

Društvenim mrežama šire se razne snimke za koje se nije utvrdilo da su autentične. 

Tako se proširila i snimka na kojoj je navodno ukrajinski vojnik u trenutku ruskog napada. Snimili su ga kako govori:

- Mama, tata, volim vas...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?