Od ožujka

Sejšeli prva država koja će dopustiti ulazak turistima cijepljenim protiv korone

25.01.2021.
u 09:53

Odlukama koje su donijeli krajem siječnja Sejšeli su postali prva otočna država koja će dopustiti ulazak svim turistima koji su primili cjepivo protiv koronavirusa.

Pored odluke vezane za dozvolu ulaska turistima koji su primili cjepivo protiv koronavirusa, vlasti ove zemlje također razmišljaju o tome da već sredinom ožujka dozvole ulazak svim zainteresiranim turistima koji imaju negativne testove na koronavirus, bili oni cijepljeni ili ne.

Odluka vlasti ove države temelji se na pretpostavci da će Sejšeli do polovine ožujka cijepiti gotovo 75 posto populacije, što će prema njihovim pokazateljima biti dovoljno da se ostvari tzv. "imunitet krda". Do sada, osim nabavke iz vlastitih sredstava, Ujedinjeni Arapski Emirati i Indija donirali su Sejšelima po 50.000 cjepiva kompanije Sinopharm.

Država je ovoga mjeseca počela program cijepljenja, a među prvima koji su primili cjepivo su zdravstveni radnici, novinari i politički lideri, uključujući i predsjednika Wavela Ramkalawana.

Kada je riječ o cijepljenim putnicima, vlasti Sejšela donijele su pravilnik po kojem sve osobe koje su primile cjepivo protiv koronavirusa moraju pokazati dokaz da su primile obje doze cjepiva najmanje dva tjedna prije putovanja.

"Putnici moraju pokazati 'autentičan certifikat' jedne od četiri cjepiva koje su trenutno na tržištu. Cijepljeni putnici također moraju boraviti u hotelima i pansionima koji su certificirani za tzv. putnike 'kategorije 1', a Sejšeli trenutno raspolažu sa 532 takva objekta", saopćenjo je iz Turističke zajednice Sejšela.

S druge strane, za osobe koje još nisu cijepljene, ali bi željele posjetiti ovu turističku destinaciju, vlasti Sejšela su također pripremile pravilnik. Naime, vlasti ove zemlje dozvolit će ulazak necijepljenim osobama pod uvjetom da dolaze privatnim letovima ili su na listi 48 zemalja za koje je procijenjeno da spadaju u manje rizične kada je riječ o širenju koronavirusa.

Pored toga, turisti koji nisu primili cjepivo i dalje će morati uz sebe imati negativan PCR test prilikom ulaska kao potvrdu da nisu zaraženi koronavirusom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?