Zelenski poručio:

Putin mijenja strategiju, ne namjerava stati na Ukrajini

13.04.2022.
u 18:32

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je novi video u kojemu je pozvao zapadne države da pošalju Ukrajini oružje. Poručio je da Ukrajini potrebno oružje d abi obranila demokraciju.

“Sloboda mora biti naoružana bolje od tiranije”, kazao je Zelenski.

“Uništili smo više oružja nego što neke države imaju”, dodao je, navodeći da to i dalje nije dovoljno.

Zelenski je naveo niz potrebnog specifičnog oružja, uključujući topništvo od 155 mm, sustave za lansiranje raketa, oklopna vozila i borbena vozila pješaštva. Tražio je tenkove T-72 “iz SAD-a ili Njemačke” i rekao da je potrebno više vojnih aviona.

#related-news_0

“Razni stručnjaci rekli su da Ukrajina neće izdržati više od tjedan dana. Ne samo da smo zaustavili rusku vojsku nego smo ih i odbacili. Ali, kraj rata je daleko, ovo je tek prva runda”, poručio je Ukrajinski predsjednik na svom kanalu na Telegramu.

Kazao je da ruski predsjednik Vladimir Putin i njegova vojska mijenjaju strategiju te da jačaju snage kako bi još jače napali Harkiv i cijelu regiju Donbas, uključujući Mariupolj. Dodao je da Putin ne namjerava stati na Ukrajini.

“Ili će Zapad pomoći Ukrajini da sada zaustavi Putina ili će Putin nastaviti širenje Ruskog Carstva”, kazao je Zelenski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije