posljednji živući član obitelji

Umro Papin brat mons. Georg Ratzinger

01.07.2020.
u 16:27

Stariji brat pape emeritusa Benedikta XVI., mons. Georg Ratzinger, preminuo je u srijedu 1. srpnja u 96. godini života.

Kako javlja Vatican News, mons. Georg preminuo je u Regensburgu gdje je proveo veći dio svoga života. Njegovom smrću papa Ratzinger, koji je 18. lipnja otišao u posjet teško bolesnom bratu, izgubio je i posljednjeg živućeg člana obitelji. 
Zaređeni za svećenika na isti dan, dvojica braće, jedan glazbenik i voditelj svjetski poznatog zbora, a drugi znameniti teolog, biskup, kardinal i papa, bili su uvijek blisko povezani.

Mons. Ratzinger rođen je 15. siječnja 1924. u Pleiskirchenu, u Bavarskoj. U dobi od 11 godina Georg je počeo svirati orgulje u župnoj crkvi, a 1935. krenuo je u sjemenište u Traunsteinu. Zajedno s bratom Josephom 1947. ušao je u sjemenište Herzogliches Georgianum u Münchenu. Dvojicu braće, zajedno s 40 drugih đakona, 29. lipnja 1951. za svećenike je, u katedrali u Freisingu, zaredio kard. Michael von Faulhaber.

Trideset godina (1964. – 1994.) mons. Georg bio je voditelj katedralnog zbora u Regensburgu Regensburger Domspatzen. Održao je niz koncerata diljem svijeta i snimio brojne skladbe za Deutsche Grammophon, Ars Musici i druge važne diskografske kuće s produkcijama posvećenim Bachu, Mozartu, Mendelssohnu i drugim autorima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije