nestao u Japanskom moru

Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem: 'Prošlo je više od 25 sati'

shutterstock/ilustracija
24.10.2021.
u 19:07

Danas poslije podne, prema našem vremenu, obustavljena je potraga za članom posade broda "Miho Pracat" dubrovačke Atlantske plovidbe, nestalim jučer u Japanskom moru. 

Podsjetimo, brod je plovio iz ruske luke Šahtjorsk prema Kini kad je primijećen nestanak hrvatskog pomorca. Potragom je rukovodio Centar za traganje i spašavanje Vladivostok, a uključeni su bili jedan zrakoplov, specijalizirani brod za traganje i spašavanje te ribarski brod koji se našao u blizini.

- Nažalost je dakle kompanija dobila obavijest od centra za traganje i spašavanje Vladivostok koji je upravljao potragom da je potraga obustavljena prema svim procedurama prema kojima se ti paramerti mjere. Prošlo je dakle više od 25 sati za mogućnost preživljavanja u tim uvjetima i brod je krenuo dalje prema svom odredištu u Kini. U ime Atlantske plovidbe još jedanput izražavamo iskrenu sućut obitelji nestalog pomorca, rekla je Sanja Puticaiz Odnosa s javnošću i investicije Atlantske plovidbe d.d. za HTV.

- Za sada nemamo daljnje informacije, znamo da je potraga u tijeku. Ona se radi na profesionalan način. Za sada se još uvijek imamo pravo nadati da ona može eventualno i sretno završiti, rekao je za ranije, za podnevni Dnevnik HTV-a Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, dodavši da će istraga biti obavljena kada i ako bude potrebno.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?