AMERIČKI PREDSJEDNIK

Posjetom groblju Biden obilježio 49. godišnjicu smrti supruge i kćerke

19.12.2021.
u 13:15

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden, posjetom katoličkom groblju u Delaveru, obilježio je 49. godišnjicu smrti prve supruge i kćerke, koje su poginule u automobilskoj nesreći. 

Bidenova prva supruga Neilia Hunter i jednogodišnja kći Naomi poginule su u automobilskoj nesreći 1972. kada su išle u božićni shopping, samo nekoliko tjedana nakon što je Biden prvi put izabran za senatora.

U nesreći su njihovi sinovi Beau (4) i Hunter (2) bili teško ozlijeđeni, a 30-godišnji Biden prisegnuo je za senatora pored njihovih bolničkih kreveta.

Biden je drugu suprugu, učiteljicu iz Pennsylvanije Jill Jacobs, upoznao 1975., a vjenčali su se dvije godine poslije. Imaju kći Ashley.

Oba dječaka oporavila su se od ozljeda, a Beau je krenuo očevim stopama i posvetio se politici. Postao je glavni državni tužitelj savezne države Delaware i razmišljao je i da se kandidira za guvernera, ali je umro od tumora na mozgu 2015. u dobi od 46 godina.

Početkom travnja prošle godine, tijekom jednog internetskog razgovora s pristašama, osvrnuo se i na svoju obiteljsku tragediju, citirajući bivšeg britanskog premijera Winstona Churchilla:

- Ako prolazite kroz pakao, samo nastavite hodati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije