strah od virusa

Iran, Vijetnam i Uzbekistan otkazuju sve letove za i iz Kine

avion
ilustracija
01.02.2020.
u 19:38

Iran, Vijetnam i Uzbekistan u subotu su najavili da će otkazati sve letove za i iz Kine, Australija će zabraniti ulazak strancima koji su putovali kroz Kinu, a Rusija započinje evakuaciju svojih državljana iz regija najpogođenih epidemijom koronavirusa. 

U Iranu i Uzbekistanu još nema potvrđenih slučajeva koronavirusa, a u Vijetnamu je zabilježeno šest slučajeva. 

Strani državljani neće moći ući u Australiju 14 dana od zadnjeg putovanja u Kini, objavio je premijer Scott Morrison. 

Ruski zrakoplovi u subotu će započeti evakuaciju svojih državljana iz regija koje su najpogođenije epidemijom koronavirusa, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a objavile agencije Interfax i TASS. 

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u subotu odluku američke vlade o zabrani ulaska kineskim državljanima u zemlju. Ulazak u SAD zabranjuje se i stranim državljanima koji su putovali u Kinu posljednjih 14 dana.

Epidemija izazvana koronavirusom u prosincu u kineskom gradu Wuhanu usmrtila je 259 ljudi u Kini i zarazila 11.781 osoba, a još 137 osoba je zaraženih u drugim državama i regijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije