pismo objavljeno na Twitteru

Hoti, Vučić i Trump nominirani za Nobelovu nagradu za mir

Reuters
11.09.2020.
u 18:16

Posebni savjetnik američkog predsjednika za pregovore Beograda i Prištine Richard Grenell pozdravio je nominaciju predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdullaha Hotija za Nobelovu nagradu za mir.

Grenell je na Twitteru podijelio pismo člana švedskog parlamenta Magnusa Jacobssona, koji je pokrenuo inicijativu za dodjelu Nobelove nagrade za mir potpisinicima vashingtonskog sporazuma, uz napomenu kako je ovo duga nominacija predsjednika SAD-a za tu nagradu, javlja Srna.

Član švedskog parlamenta Magnus Jacobsson je ranije na Twitteru objavio nominaciju, koju je predao 9. rujna, a koju je Grenell retvitao.

Jacobsson je na Twitteru naveo kako je ovu nominaciju uputio zbog zajedničkog rada na unaprijeđenju mira i ekonomskom razvoju, dodajući kako su trgovina i komunikacije važni temelji izgradnje mira u svijetu.

Trumpa je ranije nominirao za Nobelovu nagradu norveški zastupnik Christian Tybring-Gjedde, koji je pohvalio američkog predsjednika za napore na rješavanju sukoba u svijetu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije