izabran s 52% glasova

Erdogan položio prisegu za novi petogodišnji mandat

Erdogan
03.06.2023.
u 18:12

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan položio je u subotu u Ankari prisegu za novi petogodišnji mandat na čelu Turske. Erdogan, izabran u drugom krugu 28. svibnja s 52 posto glasova, prisegnuo je u 15 sati po mjesnom vremenu. Prisezi je nazočilo dvadesetak šefova država i vlada i 45 stranih ministara, navode turski mediji, a na ceremoniji inauguracije turskog predsjednika Hrvatsku je predstavljao ministar za vanjske i europske poslove Gordan Grlić Radman. Inauguraciji je nazočio i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Nakon svečane prisege, Erdogan je posjetio mauzolej osnivača moderne Turske, Mustafe Kemala Ataturka.

Turska blokira ulazak Švedske u NATO i Stoltenberg se nada da će je uvjeriti da promijeni stajalište do samita NATO-a u Vilniusu u srpnju.

"Jasna poruka našim švedskim prijateljima! Poštujte vaše obveze... i poduzmite konkretne mjere u borbi protiv terorizma. Ostalo će slijediti", poručio je u četvrtak navečer putem Twittera turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?