OSUĐENI NA ZATVOR

Dvoje učenika u Austriji planiralo teroristički napad: Jedan je zmiji odrubio glavu tijekom priprema

29.07.2023.
u 18:00

Kada su im istražitelji Štajerskog Pokrajinskog ureda za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma odnosno državna sigurnosna vlast ušli u trag, radikalizirani “duo”, brzo je uništio dokaze na društvenim mrežama.

Austrijski mediji, uključujući javnu televiziju ORF danas prenose vijest iz dnevnih listova “Kleine Zeitung” i “Kronen Zeitung” o dvojici radikaliziranih učenika od 15 i 16 godina koji su planirali izvršiti teroristički napad na jednu od srednjih škola u gradu Bruck na der Mur u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj.

Kako su nakon što su ih istražitelji štajerskog Pokrajinskog ureda za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma (LVT) na Internetu locirali i uhitili i tako osujetili njihov teroristički čin planiran za početak 2022. godine, na Pokrajinskom sudu u Leobenu hladnokrvno su rekli kako su htjeli “ustrijeliti sve kršćane u razredu”.

Obojica učenika su rođeni u Austriji, gdje su se navodno i radikalizirali i postali pristaše zloglasne Islamističke terorističke (IS) organizacije.  Kako su na društvenim mrežama pisali cilj im je bio “od Austrije napraviti kalifat”, izvještavaju austrijski mediji.
U nastavku dodaju kako je stariji učenik na internetu tražio upute za eksplozivne naprave, a na Telegramu je otvorio račun i kanal s IS zastavom, umjesto slike na portalu, s korisničkim imenom “El Terror”, te slao videosnimke odrubljivanja glave. Također je pisao kako je već nabavio, noževe, mačeve i pištolje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije