UBIJENO TROJE DJECE

Detalji horora iz SAD-a: Bivša učenica pucala iz dvije automatske puške i pištolja

NICOLE HESTER/USA TODAY NETWORK/
28.03.2023.
u 07:06

Oružani napad koji se u ponedjeljak dogodio u školi Covenant je 129. koji se dogodio u SAD-u ove godine

Oko 10:15 sati u ponedjeljak ujutro neimenovana 28-godišnjakinja ušla je u osnovnu školu Covenant na periferiji američkog Nashvillea i otvorila vatru na učenike i zaposlenike, objavila je policija. Potvrdili su kako je riječ o ženi koja je i sama pohađala tu školu, no konkretan motiv još ne znaju, a možda ga neće niti saznati jer su napadačicu na mjestu usmrtili.

U napadu je ubijeno šestero ljudi među kojima troje djece. Napadačica je koristila dvije automatske puške i pištolj. Nejasno je kako se približila školi, ali ušla je kroz sporedna vrata i pucala na drugom katu do 10:27 sati kada je ubijena, prenosi Daily Mail. Prema policijskom izvješću, sva su vrata bila zaključana.

Roditelji djece koja pohađaju školu Covenant šokirani su napadom. "Ne šaljete svoje dijete u školu misleći da će se dogoditi aktivna pucnjava, pogotovo na ovom području" istaknula je jedna majka. Susan Perkins (68), majka jedne zaposlenice i baka jednog učenika koji su se našli u školi kada je 28-godišnjakinja otvorila vatru, opisala je Covenant kao malu, usko povezanu kršćansku školu u kojoj se svi poznaju i međusobno podržavaju. "Samo se tresem od straha i jako mi je žao što se ovo dogodilo. Jednostavno ne mogu vjerovati da je troje djece ubijeno" dodala je.

U školi rade 33 djelatnika koji brinu za 210 učenika. Mnogi od tih učenika danas su viđeni kako trče iz zgrade u školskim uniformama nakon što je počela pucnjava. Druge škole u tom području zatvorene su iz predostrožnosti, ali ne smatra se da postoji prijetnja njihovoj sigurnosti.

Tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla je da je pucnjava dokaz stalne potrebe za strožom reformom Zakona o oružju. Prva dama Jill Biden, govoreći na konferenciji Nacionalne lige gradova u ponedjeljak, rekla je okupljenima: "Upravo smo saznali za još jednu pucnjavu u Tennesseeju - pucnjavu u školi. Stvarno sam bez riječi. Naša djeca zaslužuju bolje".

Oružani napad koji se u ponedjeljak dogodio u školi Covenant je 129. koji se dogodio u SAD-u ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?