SINDIKAT:

Štrajk prosvjetara počinje prije kraja ovog polugodišta

prosvjed
VL FOTO
25.11.2010.
u 08:57

Prosvjetari u Stocu već dva mjeseca rade bez plaće, dok njihove kolege iz HNŽ-a imaju redovita primanja

Prosvjetari u HNŽ-u ponovno su pred štrajkom. Ovaj put problem je u Srednjoj školi Stolac i činjenici da djelatnici nisu primili plaću posljednja dva mjeseca. Županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Esad Dželilović ponovno odbija isplatiti plaću prosvjetarima u Stocu zbog pitanja Statuta škole.

- Ako se ovo pitanje uskoro ne riješi, mi ćemo stupiti u štrajk kao znak solidarnosti s našim kolegama u Stocu. Nedopustivo je da u ovakvim vremenima netko nekome odbija isplatiti plaću. Ministar Dželilović je rekao kako on sigurno neće odobriti isplatu plaća.Jedini način je da Vlada HNŽ-a donese odluku o isplati plaća, a ministar je rekao da će onda tu odluku ispoštovati - rekao nam je predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić. Nedavno su se susreli predsjednik Vlade HNŽ-a Srećko Boras, načelnik općine Stolac Stjepan Bošković i predstavnici Sindikata srednjih škola Stolac. Zaključeno je da se problem mora riješiti što prije te da se u najkraćem mogućem roku organizira susret s ministrom Dželilovićem, ali nam se premijer Boras od tada nije javio. Štrajk nam je ostao kao jedino rješenje - rekli su nam u Sindikatu prosvjete.

Naglasili su da će štrajk prosvjetara započeti čak i prije kraja ovoga polugodišta ukoliko se ovaj problem ne riješi u roku od nekoliko dana. Mnogi smatraju da je problem u Stocu namjerno potenciran u ovom trenutku uoči početka sastavljanja nove županijske vlade u HNŽ-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?