Ženski nogomet

U prijateljskom susretu bh. kadetkinje poražene od Srbije (0:2)

26.02.2017.
u 09:00

Ženska kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Trening centru u Zenici odigrala prvu od dvije zakazane kontrolne utakmice protiv reprezentacije Srbije.

Izbornik domaće ekipe Ilija Lučić za ovu utakmicu nije mogao računati na nekoliko standardnih igračica, što je iskoristio kako bi pozvao neke druge.

Kvalitetnije gošće

Od početka utakmice vidjelo se da su gostujuće igračice mnogo kvalitetnije, redali su se napadi i prilike pred golom bh. reprezentacije koja je pokušala zatvorenom varijantom, kroz polukontre i kontre, ugroziti gol Srbije.

Nakon što su propustile nekoliko prilika za postizanje golova, gošće su u 17. minuti povele 1:0, sjajno je pogodila Jovana Miladinović za slavlje na klupi gostujuće ekipe. I nastavak prvog poluvremena protekao je u istom tonu, gošće su napadale, a domaće igračice su se branile.

Srbija je na poluvrijeme otišla s minimalnim vodstvom iako su još nekoliko puta mogli matirati jučer odličnu Ajlu Fačić.

Bolja igra BiH u nastavku

Izbornik Lučić na poluvremenu je napravio dvije izmjene, a priliku za igru su dobile Crnoja i Hrelja.

Upravo se Maja Hrelja našla u velikoj prilici u 53. minuti, kada je izašla sama pred gol Sare Cetinje, ali nije bila precizna i tako je propala najbolja prilika za nogometašice Bosne i Hercegovine. U drugom poluvremenu domaće igračice su bile mnogo bolje za razliku od prvog dijela, ali to nije bilo dovoljno da postignu gol ili stvore još neku priliku.

Treneri obiju reprezentacija mijenjali su igračice u drugom poluvremenu, tako da je i tempo igre opao. U posljednjoj minuti utakmice gošće su postigle još jedan lijep gol, a strijelac je bila Nikolina Plavšić za konačnih 2:0 za reprezentaciju Srbije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije