NAJSKUPLJI IGRAČ KLUBA

Španjolci hvale 'labuda iz Zenice': Rijetko promašuje, a zabija lijevom, desnom i glavom

Ante Budimir
VINCENT WEST/REUTERS
19.05.2023.
u 21:50

Osasuna, gdje je prije dvije godine došao Ante Budimir, trenutno je deveta u LaLigi s minimalnim zaostatkom za sedmoplasiranom Gironom. Ukoliko u posljednja četiri kola uspiju izboriti još nekoliko mjesta u poretku igrat će u Konferencijskoj ligi

Antu Budimira Osasuna je dovela iz Mallorce 2021. za osam milijuna eura. Od tada je skupio 96 nastupa i 26 pogodaka. Ove sezone upisao je pet golova i jednu asistenciju. Španjolski mediji zovu ga "predatorom" i "labudom iz Zenice", gdje je rođen. Dobro ulazi u prostor i vrlo lako zabija s obije noge, ali i glavom, piše Mundo Deportivo.

"Rijetko promašuje situaciju, ali realnost je takva da živi od asistencija suigrača", piše španjolski medij. Trenutna mu je vrijednost prema Transfermarktu šest milijuna eura, a ugovorom je vezan do ljeta 2025.

"Navijači s nestrpljenjem očekuju posljednja četiri prvenstvena kola u kojima će njihov udarni napadač pokušati golovima približiti momčad Europi", piše Mundo koji pogotke hrvatskog reprezentativca opisuje kao "ubodne rane s Balkana".

Osasuna je trenutno deveta u španjolskoj prvoj ligi s 47 bodova što znači da ih jedan bod dijeli od sedmoplasirane Girone. Ukoliko u posljednja četiri kola uspiju izboriti još nekoliko mjesta u poretku igrat će u Konferencijskoj ligi iduće sezone. Osasuna je igrala i u finalu Kupa kralja ranije ovog mjeseca, kada je izgubila od Real Madrida rezultatom 2:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije