Europska liga

Sarajevo izgubilo od BATE Borisova s 2:1

sportsport.ba
08.08.2019.
u 21:59

Sarajevo je imalo velika očekivanja od ove utakmice, ali ipak se bjeloruski prvak pokazao kao ogroman zalogaj za bh. predstavnika, koji i dalje ima šanse, no one zaista nisu velike nakon ove utakmice.

Bordo tim je dobro djelovao većim dijelom utakmice, ali.. u19. minuti je Moukam je ubacio loptu u šesnaesterac Sarajeva, a Baga je matirao Kovačevića za 0:1, piše sportsport.ba. 

Solidna prilika za Sarajevo u 35. minuti. Milanović je lijepo ubacio loptu, koju glavom malo iznad gola šalje Haris Handžić, koji je samo dvije minuta kasnije šutirao pored gola nakon što je loptu ubacio Hebibović.

Milanović je pokušao u 40. minuti, ostalo je 0:1 do poluvremena. Imao je i Hebibović u 44. šansu, ali opet ništa.

U 53. minuti sjajna prilika za Handžića, koji je pogodio vanjski dio mreže na dodavanje Tatara. Deset minuta kasnije Šerbečić glavom puca pored gola na ubačaj Milanovića, a u 67. minuti stopostotna prilika za Hebibovića.

Nakon serije promašaja, u 72. minuti Moukam zabija s bijele točke za 2:0. Ubrzo nakon toga, došlo je do prekida utakmice zbog pirotehnike koja je zapaljena od strane domaćih navijača.

Kratka pauza kao da je odgovarala bordo momcima, pa je Haris Handžić postigao gol u 79. minuti za 1:2 i na taj način ostavio bordo tim u igri za play-off.

Moglo je uz malo sreće Sarajevo i do povoljnijeg rezultata, imali su još jednu dobru priliku, zatim još jednu, ali i Bjelorusi su imali više sreće u finišu, pa uzvratnu utakmicu dočekuju s povoljnih 2:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije