U organizaciji OS BiH u Orašju odigran finalni turnir mlađih kategorija u konkurenciji kadeta

Odbojkaši brčanskoga Jedinstva osvojili titulu kadetskih državnih prvaka

storyeditor/2024-05-20/nnn.png
21.05.2024.
u 16:18

Lijep sportski događaj obilježio je protekli vikend u Orašju, a da zaljubljenicima u odbojku teško pada ljetna stanka, potvrđuje i veliki broj posjetitelja na tribinama Sportske dvorane fra Martina Nedića u središtu Posavske županije, piše Večernji list BiH.

Odlični susreti

Orašje je, naime, bilo domaćin završnice odbojkaškog natjecanja za prvaka Bosne i Hercegovine u kadetskoj konkurenciji za natjecateljsku 2023./2024. sezonu. U organizaciji Odbojkaškoga saveza BiH u Orašju su snage odmjerile četiri vrsne odbojkaške momčadi, po dvije najbolje odbojkaške ekipe iz Federacije BiH i Republike Srpske. U dva dana odigrana su četiri odlična odbojkaška susreta. Kadetsko prvenstvo osvojila je ekipa MOK Jedinstvo Brčko, na drugom je mjestu OK Modriča - Novoprom, treće mjesto zauzela je ekipa OK Ljubinje Bankom te četvrto HOK Magic Ice Domaljevac.

Prvog dana kadetskog natjecanja u prvom polufinalnom susretu snage su odmjerile ekipe MOK Jedinstvo i OK Ljubinje, u kojoj se Jedinstvo pokazalo boljim u sva tri seta, dok se u drugoj utakmici sastao OK Modriča Novoprom i HOK Magic Ice Domaljevca. Kroz sva tri seta Modričani su bili bolji i tako se plasirali u polufinale.

Drugog dana natjecanja u susretu za treće mjesto Ljubinje je ostvarilo pobjedu ponovno u sva tri seta kroz susret s ekipom HOK Magic Ice Domaljevac i osvojilo treće mjesto. U finalnome susretu ekipa MOK Jedinstvo iz Brčkog je pobijedila, ponovo u sva tri seta OK Modriču Novoprom i time osvojila kadetsko prvenstvo BiH (25:23; 25:20; 25:20).

- Iako su susreti završavani pobjedama u sva tri seta, to nije pokazatelj snaga i jačine ekipa jer sve su utakmice bile iznimno zanimljive s približnim bodovima. Publika je uživala u igri mladih odbojkaša, a imala je što vidjeti. Finalna utakmica je, naravno, bila najzanimljivija i najkvalitetnija te su opravdano na samome vrhu prvenstva.

Imaju dosta dobrih igrača koji igraju i treniraju sa seniorskim ekipama, tako da se mogla vidjeti odlična odbojka - kazao nam je nakon susreta kapetan HOK Magic Ice Domaljevac Davor Dominković koji je uručio novčanu nagradu najboljem igraču turnira Harisu Hasičeviću, odbojkašu MOK Jedinstvo Brčko.

Podjela nagrada

Trener HOK Magic Ice Domaljevac Zlatko Ivić je uime domaćina otvorio kadetsko prvenstvo. Nagrade su, uz Davora Dominkovića, podijelili i Miroslav Lopandić, Mišo Mitrović te sudac Dejan Jovanović, a pehar je pobjednicima kadetskog natjecanja uručio delegat Ranko Grujić. Direktor natjecanja Faruk Softić je uime Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine uputio čestitke MOK Jedinstvo na osvojenoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine u kadetskoj konkurenciji za natjecateljsku 2023./2024. sezonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije