Uspješna hrvatska atletičarka

Sandra Perković: U bolnicu sam zaprimljena usred noći, 6. siječnja je dan kad sam se ponovno rodila

Sandra Perković
Goran Stanzl/PIXSELL.
30.09.2022.
u 10:30

Uspješna sportašica je prije 14 godina proživjela je tešku situaciju u kojoj je na kraju uspjela pobijediti zahvaljujući doktoru Željku Lackoviću iz KBC-a Dubrava i njegovoj dobro postavljenoj dijagnozi

Uspješna hrvatska atletičarka Sandra Perković u životnom intervju koji je prije četiri godine dala za Večernji list otkrila je kako je 2008. godine vodila borbu za život i ispričala nam je kako je zbog bolova u trbuhu završila u bolnici gdje su joj rekli da je crijevna viroza, a zapravo je imala upalu slijepog crijeva. Drugi put došla je u bolnicu kada se tjelesna temperatura nije spuštala ispod 41. 

– Otišla sam na operaciju, ali nije bila uspješna. Bolovi u trbuhu bili su još jači, a onda su mi rekli da imam sepsu. Morala sam na drugu operaciju. Sjećam se da su mami Vesni rekli da 90 posto ljudi ne preživi takvu operaciju i da joj preostaje samo da se moli. Sreća da je moje tijelo bilo jako i preživjela sam – rekla nam je tada Sandra. 

U razgovoru za Story ovih je dana detaljnije opisala o čemu se radilo i koji liječnik je zaslužan što je ostala živa. 

– Prvotno su mislili da je riječ o crijevnoj virozi, no bolovi nisu prestajali ni nakon šest dana pa sam opet završila na istom mjestu. Doktor Željko Lacković iz KBC-a Dubrava koji mi je pristupio u prolazu uspio je detektirati problem, a to je bila upala slijepog crijeva. No brzo je postalo jasno kako se slijepo crijevo odvojilo i rasprsnulo. Nekoliko dana nakon operacije, kada više nisam primala antibiotike putem infuzije, moje stanje počelo se pogoršavati. U periodu između Božića i Sveta tri kralja bili smo dva puta na hitnom prijmu, no poslana sam kući. Treći put kada sam došla, dr. Lacković je bio dežuran i ovoga puta me on zaprimio te mi spasio život. On je shvatio da nešto ne funkcionira kako treba. U roku od pola sata okupio je tim koji me ponovno operirao – prisjetila se. 

Ispričala je kako su se bakterije koje su ostale nakon prve operacije počele širiti po njenom trbuhu i u dva tjedna izgubila je trideset kilograma. 

– U bolnicu sam zaprimljena usred noći, a 6. siječnja dan je kada sam se ponovno rodila – rekla je Sandra koja je o ovoj temi pričala kako bi pomogla u podizanju svijesti o ovoj teškoj bolesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije