Uoči utakmica LP

Navijački neredi diljem Europe, sukobi u Sevilli, Lavovu i Ateni

sukobi navijača
03.11.2015.
u 19:04

Uoči ovotjednih susreta nogometne Lige prvaka diljem Europe stižu vijesti o neredima navijača. Divljanja huligana zabilježena su u Sevilli, Lavovu i Ateni.

U središtu Seville došlo je do žestokih sukoba navijača tog španjolskog kluba, te navijača Manchester Cityja. Do incidenta je došlo kada je 50-tak maskiranih huligana upalo u pub i napalo Engleze. U sveopćoj tučnjavi letjele su palice, stolci, krigle, čak i noževi. Šteta u lokalu i ispred njega je velika, a oštećeno je i nekoliko automobila jer se tučnjava nastavila i na ulici. 

U sukobima je ozlijeđeno nekoliko engleskih navijača, a najteže je stradala jedna djevojka koja je s ozljedama glave prevezena u bolnicu. 

"Pub je gotovo u potpunosti uništen. Bio je to dobro organiziran napad. Nismo očekivali da će nas u Sevilli napasti," kazao je Paul, 26-godišnji navijač Cityja. Utakmica između Seville i Cityja igrat će se večeras na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan.

Incidenti su zabilježeni i u Lavovu gdje će Šahtjor ugostiti Malmo. Ukrajinski huligani napali su manju skupinu švedskih navijača i pretukli ih. Jedan je mladić teže stradao i prevezen je u lokalnu bolnicu, javlja Hina. 

"Navijači Šahtara dočekali su nas u zasjedi. Bilo ih je 30-tak, a nas desetorica. To je ludo, nije mi jasno zašto su nas napali. Tko zna kako bi se sve završilo da nije došla policija," prenose švedski mediji izjavu jednog od napadnutih mladića.

'Vruće' je i u Ateni gdje se u srijedu sastaju Olympiacos i Dinamo. Grčka policija privela je najmanje 40 navijača Crvene zvezde koji su doputovali u Atenu bodriti Olympiacos u dvoboju Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama, te se sukobiti s hrvatskim navijačima. Grčki mediji navode kako je policija kod navijača beogradskog kluba pronašla palice, metalne šipke, baklje i druge predmete. Policija navodno pretražuje hotele, ugostiteljske objekte i druga mjesta na kojima bi mogla pronaći navijače Zvezde ili Dinama i tako spriječiti moguće sukobe. Prema pisanju tamošnjih medija u Grčku je doputovalo najmanje 300 navijača beogradskog kluba, te stotinjak Bad Blue Boysa.

Prošle noći dogodili su se i prvi incidenti kada je skupina huligana napala taksi u kojem su se vozila četvorica navijača 'modrih'. Huligani su na motorima presreli taksi, razbili stakla i ubacili baklje, a navijači Dinama u posljednjem trenutku su izvukli živu glavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?