košarka

Mile Galić: Iduće sezone HKK Brotnjo ponovno 
se uključuje u natjecanja

29.03.2018.
u 12:39

Hrvatski košarkaški klub Brotnjo petu godinu organizira jaki međunarodni turnir za juniore “Monte Zott – Brotnjo 2018.”. Ove godine na dvodnevnom turniru nastupit će 8 momčadi u dvjema skupinama. Tim povodom razgovarali smo s direktorom kluba Milom Galićem.

Gospodine Galić, kako teku pripreme za ovogodišnji turnir?

- Pripreme su u završnoj fazi. Sve najavljene ekipe potvrdile su dolazak i raduje me da na turniru svake godine nastupaju ponajbolje momčadi iz cijele regije. U sklopu turnira održat će se i natjecanje u šutiranju trica i zakucavanjima. Na turniru će biti nagrađeni pojedinci u kategorijama, MVP turnira, najučinkovitiji igrač i najbolji obrambeni igrač turnira.

Što ovaj turnir znači za Brotnjo?

- Jako puno! Brotnjo je rasadnik talenata i klub iz kojega su poniknula dva NBA igrača i nekoliko igrača europske razine. Upravo nas i ovaj turnir treba podsjećati na sve ono što je ovaj klub napravio za bh. košarku. Želja nam je da turnir svake godine bude sve jači i brojniji.

Koncem prošle godine proslavili ste 40 godina postojanja HKK Brotnjo. Jeste li najavili povratak kluba u ligaška natjecanja?

- S novom upravom vjerujem kako je to moguće. Smatram kako smo postavili realne ciljeve, s obzirom na tradiciju i momčad koju imamo. Nakon nekoliko godina seniorska momčad se vraća natjecanjima. Uz nekoliko pojačanja, vjerujem kako ćemo već iduće godine ostvariti plasman među najbolje momčadi lige.

Vrijedi istaknuti i suradnju s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru?

- Ova suradnja je realizirana zahvaljujući dekanu prof. dr. Mariju Vasilju i prodekanu dr. sc. Tomislavu Volariću, bivšem košarkašu Brotnja i članu uprave, koji su na ovaj način iskazali spremnost biti dio pobjedničke priče i povratka Brotnja u najviši rang natjecanja. Ovim putem bih zahvalio i načelniku općine Čitluk Marinu Radišiću na potpori turniru i klubu, glavnom pokrovitelju Union foodsa Čitluk te ostalim sponzorima. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije