PRIZNAO KRIVNJU

Hrvat dobio žestoku kaznu zbog namještanja teniskih mečeva. Pet i pol godina ne smije na turnire

Igor Kralj/Pixsell
14.03.2024.
u 21:20

Zabranjeno mu je da sljedećih pet i pol godina sudi ili prisustvuje bilo kojem teniskom događaju u organizaciji članova ITIA (ATP, ITF, VTA, Tenis Australija, Francuska teniska asocijacija, Wimbledon i US Open).

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) potvrdila je da je hrvatski teniski sudac Marko Stojanović suspendiran iz sporta na čak pet i pol godina, nakon što je priznao kršenje Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP).

Stojanović je priznao 15 kršenja pravila, uključujući manipuliranje podacima s mečeva na kojima je sudio, a sve kako bi olakšao klađenje na te događanje. 

U potpunosti je surađivao s istražiteljima te je prihvatio izrečenu kaznu. Zabranjeno mu je da sljedećih pet i pol godina sudi ili prisustvuje bilo kojem teniskom događaju u organizaciji članova ITIA (ATP, ITF, VTA, Tenis Australija, Francuska teniska asocijacija, Wimbledon i US Open).

Također, dobio je i novčanu kaznu od 25.000 američkih dolara.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije