Premijer liga BiH

Hrabra igra Čelika nedovoljna za bod na Koševu

celik sarajevo
Sportsport
05.03.2016.
u 19:05

Nogometaši Sarajeva pobijedili su Čelik s 2:1 u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Loš meč su u prvom poluvremenu pružile obje ekipe. Igralo se s dosta preskakanja igre, a jedinu pravu priliku imao je Čelik. Spektakularan šut je imao Aldin Džidić, a udarac s 30 metara je pogodio stativu. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a u nastavku je viđena mnogo bolja utakmica s po jednim pogotkom na obje strane, piše Sportsport. 

Gosti iz Zenice su prvi stigli do vodstva. Igrala se 57. minuta kada je mrežu domaćeg golmana Popovića pogodio Marin Popović za vodstvo Čelika od 1:0. Radost gostiju je trajala samo 11 minuta. Leon Benko je u 68. minuti izjednačio rezultat na 1:1, te se očekivalo da aktualni bh. prvak krene žestoko po pobjedu. 

Međutim, to se nije dogodilo, oba tima kao da su izgubila snagu. Imali su nekoliko pokušaja, a u trećoj minuti nadoknade Sarajevo dolazi do tri boda. Haris Harba je pogodio za pobjedu bordo tima od 2:1. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije