VELIKO IŠČEKIVANJE

Hajduk i Rijeka bore se za prvo mjesto. Gdje gledati Jadranski derbi?

Marko Livaja
Ivo Cagalj/PIXSELL
28.01.2024.
u 10:13

Hajduk i Rijeka večeras igraju derbi 20. kola Hrvatske nogometne lige. Rijeka je ranije ovoga tjedna nadoknadila zaostalu utakmicu s Goricom i sada je na samo tri boda zaostatka za splitskom momčadi. Stoga će ovaj Jadranski derbi, stoti od hrvatske samostalnosti, odlučiti tko će sezonu nastaviti na čelu prvenstvene ljestvice.

"Igraju prvi protiv drugoga pred punim Poljudom. Isto što sam rekao i prije par dana, izaći ćemo pred puni Poljud i pokazati gard kakav krasi Rijeku od početka ove sezone i iskreno se nadam pozitivnom ishodu", rekao je trener Rijeke Željko Sopić nekoliko dana prije utakmice.

Njegova je momčad je u posljednjoj utakmici protiv Hajduka uzela tri boda, ali to je bilo na Rujevici. U svome posljednjem gostovanju na Poljudu, igrači Rijeke djelovali su impresionirani i zapanjeni atmosferom, a rezultat je otišao na ruku splitskoj momčadi (1:0). Sopić se nada izbjeći reprizu te utakmice i ponovo zasjesti na čelo tablice.

Hajduk će s druge strane nastojati nastaviti svoj niz bez poraza, odnosno započeti novi niz pobjeda. Momčad je izvrsno započela sezonu i uzrokovala novi val euforije u Splitu. Nakon kraće rezultatske krize na klupu je došao Mislav Karoglan i uz sjajan niz pobjeda osigurao prvi naslov jesenskog prvaka u gotovo 20 godina.

Utakmica se igra na Poljudu, a na rasporedu je od 17.45. Televizijski prijenos možete pratiti na kanalu MAXSport 1. Prije toga, u pretposljednjem susretu 20. kola, od 15 sati igraju Gorica i Lokomotiva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije