Revolucionarna vijest

FIFA potvrdila promjene VAR-a, uvodi se opcija koja se koristi u tenisu

17.05.2024.
u 12:00

Predsjednik Svjetske nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino na današnjem Kongresu u Bangkoku na koju Nogometni savez Bosne i Hercegovine predstavlja Vico Zeljković objavio je revolucionarnu vijest na koju ga već odavno nagovaraju.

Naime, uvodi se kao u tenisu opcija da svaka ekipa po utakmici ima dvije provjere VAR-a na vlastito traženje.

"Funkcionirat će tako da će trener svake ekipe imati pravo tražiti pomoć VAR-a dva puta po utakmici. Ukoliko se nakon tako zatražene provjere promijeni inicijalna odluka sudca, ekipa koja je zatražila provjeru imat će i dalje pravo na dvije provjere. Ukoliko, s druge strane, nakon ovako zatražene provjere VAR potvrdi odluku sudca s terena, onda ekipa koja ju je tražila gubi pravo na jednu provjeru po svom zahtjevu", kazao je Infantino.

Prvi čovjek svjetskog nogometa je dodao i da će FIFA razviti te poboljšati VAR.

"Taj sustav koristi 65 nacionalnih saveza, ali sada ćemo ga unaprijediti. Stvorili smo bazičniju tehnologiju s manje kamera i bez sudaca koji odlučuju, tako da će to biti svima dostupno i lakše za implementaciju. Taj sustav se već testira", poručio je Infantino.

Inače, na današnjem Kongresu je Palestinski nogometni savez pozvao na trenutno izbacivanje Izraela iz vodeće organizacije svjetskog nogometa. Infantino je na kraju odbio glasati o palestinskom zahtjevu, najavivši kako će FIFA održati izvanredni sastanak Vijeća FIFA-e prije 20. srpnja kako bi donijela odluku o zahtjevu za suspenziju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije