DAVIS KUP, 14:00, ZADAR

Finale je blizu: Čilić donio Hrvatskoj velikih 2:0 protiv SAD-a!

Hrvoje Jelavić/Pixsell
14.09.2018.
u 17:30

Hrvatska pobjedu može osigurati već u subotu kada je na rasporedu igra parova gdje će Ivan Dodig i Mate Pavić igrati protiv Mikea Bryana i Ryana Harrisona.

Hrvatska nakon prvog dana ima velikih 2:0 protiv SAD-a! Nakon što je prvi bod osigurao Borna Ćorić, drugi je donio Marin Čilić koji je sa 6:1, 6:3, 7:6 pobijedio Francesa Tiafoea. 

Marin je furiozno otvorio meč, te nakon što je izgubio prvi poen, nanizao ih 12, te poveo 3:0. U šestom gemu još je jednom oduzeo servis Tiafoeu, pa mirno priveo set za 26 minuta sa 6:1. Početak drugog seta bio je preslika prvog te je Marin brzo stigao do dvostrukog breaka i vodstva 4:1. No, uslijedilo je nekoliko Marinovih neforsiranih pogrešaka, što je Amerikanac iskoristio i smanjio na 4:3. Ipak, Čilić se na vrijeme probudio i dobio set sa 6:3.

U trećem setu oba tenisača čvrsto su držala servis do tie breaka, gdje je Amerikanac poveo 3:0, no nakon toga Marin mu je prepustio samo dva poena za konačnih 6:1, 6:3, 7:6. Hrvatska pobjedu može osigurati već u subotu kada je na rasporedu igra parova gdje će Ivan Dodig i Mate Pavić igrati protiv Mikea Bryana i Ryana Harrisona.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?