HRVATSKI JUNAK

Budimir: Mama, žena i baka me uvijek pitaju gdje je gol. Ovo je za njih

Goran Stanzl/PIXSELL
21.11.2023.
u 23:32

- Pokušavali smo cijelu utakmicu, Armenci su se dobro postavili, vratar im je bio raspoložen. No, bili smo opasni. Borna je dobro centrirao, osjetio sam prostor, znao sam što želim, lopta je došla i zabio sam.

Ante Budimir odveo je Hrvatsku na Europsko prvenstvo. Napadač Osasune zabio je Armeniji na Maksimiru (1:0) što je vatrenima bilo dovoljno za plasman na turnir u Njemačku.

- Velika utakmica, opet je Hrvatska na velikom natjecanju. Presretan sam što sam imao priliku u dvije utakmice biti ovdje. Za napadača nema ljepše nego zabiti.

Kome je posvetio gol?

- Mama, žena, baka nekad ne razumiju neki potez pa pitaju gdje je gol. Danas će vidjeti nešto konkretno od mene i njima posvećujem gol.

Zabio je u 43. minuti.

- Pokušavali smo cijelu utakmicu, Armenci su se dobro postavili, vratar im je bio raspoložen. No, bili smo opasni. Borna je dobro centrirao, osjetio sam prostor, znao sam što želim, lopta je došla i zabio sam.

Kako se osjećao dok nije bio u reprezentaciji, Dalić ga je vratio za posljednja dva susreta?

- Pomiješane su emocije, navijački i profesionalno. Kod navijačke se živciraš, a profesionalno se trudiš biti dio reprezentacije. Dao sam sve od sebe da se vratim u formu i da me izbornik opet pozove. Ovo mi je jedan od najdražih pogodaka u karijeri.

Što dalje?

- Želim uživati u današnjem danu, mislim da je ovo veliki uspjeh. A od sutra je moj fokus klub. Okupljanja će doći, nastojat ću biti spreman.

Što Hrvatska može na Euru?

- Hrvatska je uvijek konkurentna, ekipa koja zna što želi kada dođe na velika natjecanja i ne sumnjam da će tako biti u Njemačkoj. A sada nema smisla govoriti neke prognoze. No, bit ćemo tamo s našim narodom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije