posjet muzeju Tunela spasa

Ratne priče iz BiH zainteresirale De Nira, pažljivo slušao i postavljao pitanja

Robert De Niro
12.08.2016.
u 17:00

Legendarni američki glumac Robert De Niro koji je danas stigao u posjet Sarajevu, dio vremena odvojio je i za obilazak muzeja Tunela spasa, povijesno važne lokacije za BiH, piše Klix.ba.

Edis Kolar, muzejski vodič i počasni kustos, primio je popularno izaslanstvo i predstavio im sve dijelove muzeja nastalog na mjestu tunela koji je tijekom opsade Sarajeva izgrađen ispod piste zračne luke.

"De Niro je bio jako zainteresiran, a tome svjedoči i podatak da je posjet s protokolom planiranih 20 produžio na 40 minuta", ispričao je Kolar za Klix otkrivši da se glumac rado fotografirao s domaćinima.

Sa zanimanjem je slušao o ratu u BiH i postavljao pitanja.

"U crnilu cijele ove priče dodali smo i vedriju stranu - anegdote iz rata poput udaranja glavom pri ulazu u tunel. Inače, naša je strategija da i o tome govorimo jer i to je dio poijesti", istak nuo je Kolar koji je glumcu uručio i prigodne poklone.

Publika 22. Sarajevo Film Festivala večeras će imati priliku pozdraviti slavnog glumca kojem će u Ljetnom kinu, pred 3.000 posjetitelja, biti uručeno Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije