Nove optužbe

Radolović potpisao: Varala je Vinka Cetinski

Drago Radolović (1)
Krešo Raguž
21.04.2011.
u 12:08

– Prevrnut ću ako treba svaki kamen u Istri kako bih dokazao razmjere njihove pljačke te naplatio sve ono što su mi pokrali – kazao je Končar.

Drago Radolović, vlasnik agencije za prodaju nekretnina Istra Bavaria, 1. rujna 2010. potpisao je dokument, zapravo priznanje, kojim potvrđuje da je Vinka Cetinski odigrala glavnu ulogu u prijevari poduzetnika Danka Končara kojom je on prilikom kupnje 39 nekretnina oštećen za 16,5 milijuna eura.

Ključne tri točke

Iako se Radolović od izbijanja afere nije oglašavao u medijima, na vidjelo je u kratkom roku izašao i drugi dokument s njegovim potpisom koji teško inkriminira bivšu HDZ-ovu doministricu i direktoricu Končarove tvrtke Kermas ulaganja. Posebnu težinu ovome daje činjenica da je gospođu Cetinski izravno, nakon knjigovođe Kristiana Pilata, optužio još jedan njezin suradnik koji je bio dio grupe koja je oštetila Končara.

Naime, u točki 2. Sporazuma koji je Radolović potpisao s Končarom, nakon što je ovaj otkrio da je dvije godine bio sustavno potkradan, stoji da je sve uvećane cijene koje je plaćao za projektna poduzeća na koja su bile unesene pojedine nekretnine određivala i njemu prezentirala isključivo Vinka Cetinski. Odgovor na pitanje kako je nekretnina plaćena 200.000 eura Končaru predstavljena i prodana za 2 milijuna, na ovaj način je jednostavno objašnjen.

U točki 1. Sporazuma tako se navodi da je dogovor bio da će Končar preuzimati 80 posto udjela u projektima po cijeni po kojoj je Radolović nabavljao nekretnine. U točki 2. kaže se da je Vinka Cetinski Končaru predstavljala uvećane cijene koje je on plaćao. Točka 3. pak navodi da će Radolović vratiti razliku u cijeni umanjenu za troškove.

Sam Radolović nakon otkrića prijevare, ovim sporazumom te drugim od 3. rujna 2010., obvezao se Končaru vratiti 11 milijuna eura. Pritom je kao zalog predao zadužnice i mjenice u vrijednosti od 90 milijuna kuna. Isto tako i pravo da se Končar upiše na desetak vrijednih nekretnina koje su do tada bile u njegovu privatnom te vlasništvu Istra Bavarije.

S obzirom na to da Radolović dogovoreni novac nije uplatio, pa su zbog toga na njegove nekretnine već upisane blokade, pitanje je zašto. Je li se predomislio ili jednostavno nije mogao platiti?

Radolović ne daje izjave

No, za istražitelje, ali i samog Končara, velika je stvar već i sam njegov potpis na dokumentima kojima ne samo da priznaje prijevaru i određuje svoj udio u njezinom razmjeru (11 milijuna eura od ukupnih 16,5 milijuna) nego i kao izravnog krivca proziva V. Cetinski. Kako on ima dvojno, njemačko i hrvatsko državljanstvo, proteklih dana pričalo se da je otišao u München. Da to nije točno, potvrdilo nam je i niz Istrana koji su ga u Audiju A6, registarskih oznaka PU 540 LZ, posljednjih dana redovito viđali od Pazina do Poreča. Jučer smo pokušali doći do njega, ali nam je telefonski javio da ne želi davati izjave te da se za sve upite obratimo njegovom odvjetniku Dušku Miočiću. On nam je, pak, rekao: – Sudski postupci vode se na sudovima, a mi u ovom trenutku nemamo namjeru davati nikakve izjave za medije. Vi pišite što vas je volja, mi u tome ne želimo sudjelovati.

Inače, jučer je svoj iskaz u Županijsko državno odvjetništvo u Puli došao dati Danko Končar. U pratnji odvjetničkog tima na čelu s Goranom Veljovićem u Istri se pojavio s nizom dokumenata kojima dokazuje da je prijevara puno većih razmjera od onih zbog kojih se Vinka Cetinski s grupom Rovinjana trenutačno nalazi u pritvoru.

– Prevrnut ću ako treba svaki kamen u Istri kako bih dokazao razmjere njihove pljačke te naplatio sve ono što su mi pokrali – kazao je Končar.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije