Rapid

Prelazak s obala Lištice na obale lijepog plavog Dunava

Anković
Zoran Grizelj
27.03.2013.
u 12:00

Čini se kako prijelaz u Beč ovisi o dogovoru Rapida i Širokog Brijega, s kojim Brekalo ima ugovor još dvije godine

Isti dan kada je Široki Brijeg otputovao u Bijeljinu, gdje je poražen 0:4 protiv Radnika, 193 cm visoki branič Slavko Brekako (25.2.1990.) uputio se u Beč:

- U dogovoru s klubom, dobio sam dopuštenje otići u na probu u Rapid, s kojim sam trenirao sedam dana i stekao nova iskustva. Na kraju sam za Rapid odigrao poluvrijeme u prijateljskoj utakmici protiv First Vienne (1:0). Nadam se da sam zadovoljio, ali moj je dojam možda subjektivan, pa pitajte menadžera Zdenka Iličića, čijim sam posredstvom išao u Rapid. Sad sam se vratio na Pecaru i već sam u “filmu Čelik”, protiv kojeg igramo u subotu. Hoću li biti u prvih jedanaest ne znam, pitajte trenera. Konkurencija na mjestu braniča je velika - tu su Ivica i Damir Džidić, Ješe i ja. No, tko god bude u momčadi, vjerujem kako će Široki pobijediti, kaže Brekalo:

-Igrač Rapida, crnogorski reprezentativac Branko Bošković, koji zbog ozljede nije igrao, rekao mi je da sam odigrao kako treba, ali hoću li otići u Rapid ipak će odlučiti čelnici toga kluba, ali i čelnici Širokog, s kojim imam ugovor još dvije godine. Vjerujem kako će me Bečani i ubuduće pratiti, pa će puno toga ovisiti od toga hoću li kako igrati. Neki koji su gledali utakmicu, pitali su me zašto ni jednom nismo napadače protivnika hvatali u zaleđe. Objasnio sam kako sam dogovorio s obrambenim igračima Rapida da ne pravimo zaleđa, jer se međusobno ne poznajemo dobro, kaže Brekalo:

-Brekala dugo pratim. Gledao sam ga na Pecari, u Banja Luci, Sarajevu i drugdje. Ništa ne radim slučajno, pa sam se o njemu raspitao i kod sugrača Vedrana Ješe, a on je o njemu rekao sve pohvalno. Mislim da je Brekalo igrač za Rapid. Protiv First Vienne odigrao je jako dobro. Položio je “prijamni” ispit ne samo po igri, već i po skromnosti i inteligenciji. Bečane je zadivio i time što odlično govori njemački. Hoće li se prijelaz u Rapid ostvariti još ne znam, ali su izgledi veliki. Mislim da ću doći i na utakmicu Široki – Čelik u subotu, uzgred o svemu razgovarati s čelnicima Širokoga Brijega, rekao nam je Zdenko Iličić, koji nam se javio negdje iz Njemačke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije