Pojačana kontrola

Počela akcija suzbijanja nelegalnog prijevoza

Karta
10.05.2012.
u 17:19

Najveći problem u oblasti međunarodnog cestovnog prijevoza putnika

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, zajedno s inspekcijskim tijelima i organima unutarnjih poslova entiteta i Brčko Distrikta BiH, te tijelima granične policije, pokrenulo je akciju suzbijanja nelegalnog prijevoza, a zbog učestale pojave obavljanja međunarodnog cestovnog prijevoza putnika od domaćih i stranih fizičkih i pravnih subjekata bez posjedovanja odgovarajućeg odobrenja.

Pojačana kontrola međunarodnog prijevoza obavljat će se od 10. svibnja do 10. kolovoza, dok će se redovne kontrole nastaviti do zaustavljanja i rješavanja ovog, trenutno, najvećeg problema u oblasti međunarodnog cestovnog prijevoza putnika, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

U skladu sa Zakonom o međunarodnom i međuentitetskom prijevozu za obavljanje prijevoza putnika u međunarodnom prometu, prijevoznik mora posjedovati propisana odobrenja, kako za vozilo, tako i za vozače koji obavljaju prijevoz. Ministarstvo komunikacija i prometa BiH obavještava sve putnike, u slučaju da se prevoze sredstvima koja nemaju odgovarajuća odobrenja, da može doći do dužih čekanja na graničnim prijelazima, kao i do obustave prijevoza.

Putnik koji se prevozi, kako se ističe, mora dobiti od prijevoznika važeću kartu za prijevoz, odnosno račun za prijevozne usluge. Ministarstvo komunikacija i prometa BiH preporučuje svim putnicima u međunarodnom prijevozu da se uvjere u legalnost usluge koju koriste, te da, prilikom putovanja, za cijelo putovanje, posjeduju važeću kartu koju izdaje izvršitelj usluge prijevoza.

Karta za prijevoz je ugovor između putnika i prijevoznika o pravima i obavezama u prijevozu i samo putnik koji koristi legalan oblik prijevoza je osiguran i zaštićen putnik, naglašeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH, kaže se u priopćenju iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?