ne gay obiteljima

Papa: Obitelj je utemeljena na braku između žene i muškarca

papa
Reuters/Pixsell
03.06.2012.
u 12:33

Papi je, tijekom putovanja u Milanu, pristiglo oko 500.000 eura raznih donacija, koje je on usmjerio za pomoć stradalima u potresu u regiji Emiliji.

MILANO – Obitelj je utemeljena na braku između žene i muškarca, naglasio je papa Benedikt XVI. u homiliji tijekom svečane mise održane danas u parku Bresso u Milanu pred oko milijun vjernika pristiglih iz cijeloga svijeta na VII. svjetski susret obitelji.

Benedikt XVI. stigao je u Milano u petak uvečer i svoj pohod VII. svjetskom susretu obitelji zaključio je danas svečanom misom, te je potvrdio kako je obitelj utemeljena na braku između žene i muškarca, kako je Bog stvorio ženu i muškarca s jednakim pravom dostojanstva, ali sa specifičnim zadacima. Zatražio je više pažnje za obitelj.

Tijekom milanskog trodnevlja na VII. svjetskom susretu obitelji papa je naglasio i kako stranke ne smiju obećati stvari koje ne mogu ostvariti.

Benedikt XVI.  ponovno je potvrdio kako je nedjelja praznik za kršćane, dan odmora, dan obitelji i vjere. Papa je, dakle, osudio pretvaranje nedjelje u radni dan.

- Za nas kršćane nedjelja je tjedni Uskrs, rekao je papa dodajući kako  u suvremenim ekonomskim teorijama prevladava uvjerenje korisnosti rada, proizvodnje i tržišta. Božiji projekt, kao i iskustvo, pokazuju kako nije logika maksimalnog profita ona koja donosi dobro obiteljima i pravednom društvu, jer sa sobom donosi iscrpljujuću konkurenciju, veliku nejednakost, uništenje okolice, trku u potrošnji, neugodnosti za obitelji.

Benedikt XVI. pozvao je na koncu na slijedeći svjetski skup obitelji koji će se održati 2015. godine u Philadelphiji u SAD-u. Papi je, tijekom putovanja u Milanu, pristiglo oko 500.000 eura raznih donacija, koje je on usmjerio za pomoć stradalima u potresu u regiji Emiliji.

Na ovom putovanju papu je pratio državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone. Nije uobičajeno da na putovanjima po Italiji papu prati državni tajnik. Ovim se činom htjelo naglasiti povjerenje Benedikta XVI. kardinalu Bertoneu protiv koga je, očito, usmjereno curenje povjerljivih informacija iz Vatikana.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije