Grude

Osnovnoškolci uživali na izletu

djeca
03.04.2012.
u 10:29

Osnovnoškolci su se skupili i na izlet krenuli ispred crkve svete Katarine u Grudama

U sklopu projekta “Poduzetnička osnovna škola”, učenici završnog razreda Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude, zajedno sa svojim nastavnicama, odradili su pješački izlet Cere - Raško polje - Ćorluke. Putovanje je započelo u jutarnjim satima ispred crkve svete Katarine u Grudama. Učenici su pokazali zavidnu kondicijsku spremu i odlično poznavanje puteva kojima se sve rjeđe prometuje. Na put se zaputilo 24 učenika “a” “b” “c” i “d” odjeljenja 8. razreda u Grudama. Oni su bili podijeljeni u dvije grupe, plavu i bijelu. Svaka grupa je morala smisliti svoj slogan i šaljivu pjesmu koju su nastavnici ocjenjivali.

Nakon tri sata pješačenja, stiglo se na Raško polje, gdje su natjecanja između dvije ekipe počela, a bilo je zanimljivih igara, kao što su traženje kompasom, igra pamćenja, kamena s ramena, skakanje u vrećama i brojne druge. Kako nam je objašnjeno u školi, ovaj izlet je dio međunarodnog projekta koji provodi Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe. Škola se nalazi među 32 koje su izabrane za pilot program u osam zemalja ovog dijela Europe. Tim za provođenje aktivnosti projekta čine Mario Naletilić, Jerko Leventić, Jasminka Bebić, Rosanda Zadro, Damir Mikulić i Stojanka Knezović. Osoba odgovorna za administraciju projekta i komunikaciju je Lucija Mikulić, a koordinatorica projekta je Jasna Spajić. Što se tiče financijskih sredstava za rad Centra, ona su izdvojena iz sredstava Europske unije putem višekorisničkog IPA programa. Učenike su na izlet vodile nastavnice Jasna Spajić i Vesna Ćorluka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?