novi prosvjedi

Neredi u Istanbulu nakon pogiblje prosvjednika na jugu Turske

turska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
11.09.2013.
u 15:54

Najmanje 40 osoba je privedeno u sinoćnjim neredima u središtu Istanbula. Policija je ponovno koristila topove i suzavce

Prosvjednici su sinoć ponovno zauzeli ulice Istanbula kao odgovor na smrt jednog od prosvjednika koji je poginuo u gradu Antakyji na jugu Turske.

Turska policija koristila je vodene topove i suzavac kako bi rastjerala demonstrate u centru grada, prenosi Euronews. Najmanje 40 osoba je privedeno.

Zbog suzavca koji se proširio na tamošnji stadion bila je prekinuta i nogometna utakmica između nogometnih reprezentacija vrste ispod 21 Turske i Švedske.

Pogreb 22-godišnjeg prosvjednika Ahmeta Atakana održan je u to vrijeme u Antakyiji. Atakan je u ponedjeljak preminuo na demonstracijama protiv policije kojim se htjelo ukazati na brutalnost policijskih snaga na protuvladinim prosvjedima ovog ljeta. Poginuo je prilikom pada sa zgrade. Prosvjednici krive vlast za njegovu smrt, no one negiraju odgovornost.

Posljednjih mjeseci u anti-vladinim prosvjedima poginulo je šest demonstranata.

>>Turska policija ponovo napada suzavcima i vodenim topovima

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije