policijski sat

Neredi u Egiptu: Mursi proglasio izvanredno stanje

'A protester opposing Egyptian President Mohamed Mursi holds empty tear gas canisters, which was thrown earlier by riot police, during clashes along Sheikh Rihan street near Tahrir Square in Cairo Jan
Reuters/PIXSELL
28.01.2013.
u 07:38

Neredi su izbili zbog presude za navijačke nerede kojom je 21 osoba osuđena na smrt. Izvanredno stanje proglašeno je u gradovima Port Saidu, Suezu i Ismaliji

Egipatski predsjednik Mursi proglasio je izvanredno stanje u gradovima Port Saidu, Suezu i Ismaliji nakon nereda koji su izbili zbog presude za navijačke nerede iz veljače prošle godine u kojima su poginule 74 osobe i prema kojoj je 21 osoba osuđena na smrt.

Policijski sat od 21: 00 do 6:00 trajat će 30 dana , a na snazi je od ponedjeljka, kazao je Mursi u obraćanju naciji, prenosi BBC. Tijekom vikenda u Port Saidu poginule su 33 osobe. Policijski sat vrijedi za 3 grada duž Sueskog kanala i njihove okolne regije.

Rekao sam da sam protiv bilo kakvih izvanredno mjera, ali sam isto tako rekao da ako moram zaustaviti krvoproliće i zaštiti narod, onda ću djelovati, kazao je predsjednik.

Neredi zbog nezadovoljstva Mursijevom vladavinom i dalje traju. U gradu Kairu sukob antivladinih prosvjednika i snaga sigurnosti u blizini trga Tahrir traje već četiri dana za redom. 

>> VIDEO Kaos u Egiptu - osudili 21 navijača na smrt zbog nereda

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?