uvjetna kazna

Nagodit će se i drugi rođak koji je skrivao Ratka Mladića

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
Reuters/Pixsell
11.08.2012.
u 16:25

Najnovijem Mladićevom jataku-pokajniku objavljeni su samo inicijali, M.M. te da je stanovnik Male Moštanice, prigradskog beogradskog naselja

Nagodbu s Tužiteljstvom za ratne zločine prema kojoj bi priznao da je skrivao Ratka Mladića, a za uzvrat dobio uvjetnu kaznu, uskoro će najvjerojatnije potpisati još jedan blizak rođak ratnog zapovjednika VRS kojemu se u Haaškom tribunalu sudi za najteže zločine pa i za genocid, javljaju mediji u Srbiji.

Za razliku od Mladićevog bratića Branislava Mladića u čijoj je kući u Lazarevu kod Zrenjanina prije više od godinu dana uhićen najtraženiji haaški bjegunac, kojemu je objavljen identitet, najnovijem Mladićevom jataku-pokajniku objavljeni su samo inicijali, M.M. i da je iz Male Moštanice, prigradskog beogradskog naselja.

- Naravno da sam ga primio u svoju kuću u Maloj Moštanici. Pa rođaci smo. Jednog dana početkom 2006. doveli su ga neki ljudi. Nisam ga mogao izbaciti i ne primiti. Već se tada vidjelo da je lošeg zdravstvenog stanja. Stalno je pričao o obiteljii. Ja sam, naravno, redovito bio u kontaktu s njima. Pozvao bih ih telefonom, razgovarali bismo, a onda mu to prepričavao. Naravno, mi smo se i viđali. Ali, obično bih ja išao u Beograd da se vidimo, kako oni ne bi dolazili ovamo jer nitko nije znao da je on kod mene. Stalno je ponavljao da želi vidjeti unuke. Spominjao je i Anu. Govorio je da je ubijena, ali nije htio reći tko je to učinio. Osobno mislim da se zbog nje nije ni htio predati - ispričao je M.M dodajući kako Mladić uopće nije izlazio iz kuće čak ni u dvorište.

- Za tih dvadesetak dana koliko je bio kod mene, policija je jednom čak pretresla kuću mog brata koja se nalazi na pedesetak metara. A kod mene, koji sam čuvao Ratka, nisu ni ušli - zaključio je M. M.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KR
krtica
19:24 11.08.2012.

...policija pretresla kucu moga brata koja se nalazi na pedesetak metara, u moju nisu ni usli.... ====== Zasto bi i ulazili kad su znali da se tamo nalazi, a trazili su ga da ga ne nadju!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?