Ne jenjava srdžba

Ljajić: Srbija je suštinski okončala suradnju s Haagom

rasim ljajić
AFP/Pixsell
24.11.2012.
u 13:31

Predsjednik Nacionalnog sajeta za suradnju s Haaškim tribunalo, Rasim Ljajić rekao je za beogradske Večernje novosti kako je "nakon skandaloznog oslobađanja Gotovine i Markača" Haaški tribunal "ogolio svoje nepravedno lice".

Predsjednik Nacionalnog sajeta za suradnju s Haaškim tribunalo, Rasim Ljajić rekao je za beogradske Večernje novosti kako je "nakon skandaloznog oslobađanja Gotovine i Markača" Haaški tribunal "ogolio svoje nepravedno lice" i više ne mora računati na suradnju sa Srbijom osim na tehničkoj razini i "može zaboraviti na sve zajedničke konferencije, okrugle stolove, edukativne programe o suočavanju s prošlošću, tribine i predavanja".

- Od toga više neće biti ništa. Na takve stvari mogu slobodno zaboraviti. Ipak, važno je da ostanemo trezveni i ishitrenim potezima ne iritiramo pogoršanje naše pozicije koja ionako nije laka. Bitno je da ne naštetimo našim optuženicima u Haagu i da oni dobijaju pravovremeno dokumente za obranu. Nastavljat ćemo i tužiteljstvu dostavljati spise ako budemo dobivali zahtjeve, što nam je inače i zakonska obveza - rekao je Ljajić dodajući kako je "Srbija suštinski okončala suradnju s Haagom i, osim dokumentacije, više nema nikakvih zahtjeva prema našoj državi" pa čak ni protiv onih koji su pomagali u skrivanju Mladića.

>> Srpski veterani traže aboliciju za Srbe osuđene za ratne zločine

- Jataci nekadašnjih haaških bjegunaca nisu na dnevnom redu. Zahtjevi za traganje za njima praktički ne postoje. To ne može biti neki novi uvjet Srbiji, niti može predstavljati način političkog pritiska na našu zemlju - tvrdi Ljajić. (mf VLM)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije