Zlatko Serdarević

Svi kulturni događaji u Mostaru na jednome mjestu

MOSTAR, 21. travnja (FENA) -
23.04.2016.
u 07:00

U Centru za kulturu Mostar predstavljena je knjiga “Kronika kulturno-prosvjetnih sadržaja u Mostaru siječanj - lipanj 2015.” autora Šemsudina Zlatka Serdarevića.

Prosvjeta kao dio kulture

Knjiga donosi imena kreativaca, umjetnika, organizatora, osoblja ustanova, institucija i asocijacija, kao i lokacije održavanja događaja. Kako je kazao autor, ova knjiga pruža podatke, ne samo o kvantiteti kulturno-prosvjetnih sadržaja nego i njihovoj kvaliteti jer su zastupljeni svi, od građanskih, vjerskih, do kulturnih institucija, kao i onih ustanova koje se ne bave kulturom, ali su ipak nešto organizirale, kao što su Univerzitet i Sveučilište u Mostaru.

- Pokušao sam na jednom mjestu ukoričiti sve ono što se događalo u Mostaru u prvoj polovini protekle godine vezano uz kulturne i prosvjetne sadržaje, jer do sada su svi odvajali kulturu od prosvjete, ali ja smatram da je prosvjeta sastavni dio kulture. Uz suhoparne podatke, nastojao sam knjigu obogatiti i citatima s promocija, otvaranja izložbi, kako bih je na neki način humanizirao - kazao je Serdarević u izjavi za Fenu te dodao kako radi na kronologiji događaja u drugoj polovini protekle godine. Govoreći o knjizi, književnik i redatelj Gradimir Gojer je kazao kako je ova knjiga legitimacija kulture grada Mostara.

Višestruki stvaratelj

- Serdarević je višestruki stvaratelj i polihistor, a u ovoj knjizi pokušava zabilježiti procese u kulturi, ali ponad svega doprinose pojedinih osoba - istaknuo je Gojer.

O knjizi ovoga istaknutog novinara i publicista govorio je i arhitekt Ekrem Moca Dizdar.

Inače, Serdarević je ranije napisao i izdao sličnu knjigu - “Mostar - Kronologija kulturnih događaja 1999.”.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije