ČITLUK

Sutra predstavljanje nove knjige fra Gorana Azinovića

19.10.2021.
u 12:17

U srijedu 20. listopada u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku biti će upriličeno predstavljanje knjige koju je priredio fra Goran Azinović pod nazivom “Svećenici biseri Božjeg dara”.

Početak je u 18:30 sati.

Iz Matice hrvatske Čitluk naglašavaju kako ih raduje da će i ove godine u sklopu XXIII. Dana Matice hrvatske u Brotnju upriličiti Književnu večer i Dan klape Katarina u sklopu obilježavanja blagdana bl. Katarine Kotromanić – Kosača, (Spomendan: 25. listopada).

Bl. Katarine Kotromanić – Kosača u čast i slavu Baratovština sv. Nikole Tavelića – Buna, u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Čitluku, organizira književnu večer na kojoj će biti upriličeno predstavljanje knjige „U paklu ratnog Sarajeva – Sjećanja na uspomene“, (Nakladnik: OMH u Čitluku) autora dr. Danka Lupija, koji je ujedno i član Bratovštine. Predstavljanje će biti u nedjelju, 24. listopada. 2021. u 18 sati u dvorani „Tavelić“ na Buni, koja se nalazi uz crkvu sv. Nikole Tavelića.

Uz književnu večer bit će upriličen i dan klape „Katarina“ – Buna koji se redovito obilježava u sklopu blagdana bl. Katarine Kotromanić-Kosača, posljednje kraljice bosanskog kraljevstva, a rođene u Blagaju. Klapa „Katarina“, koja nosi ime po kraljici Katarini, djeluje pri Bratovštini već 13 godina i iza sebe ima brojne nastupe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?