Vandalizam

Spomen-obilježje akademiku Zovki čeka na obnovu

16.01.2016.
u 07:00

Akademik Ivan Zovko bio je naš istaknuti član koji je sve svoje knjige ostavio u zalog MHM. Upoznati smo s ovim slučajem, jednom smo spomenik obnovili, međutim, više nemamo sredstava za to,kazao nam je Muselimović

- Ne trebaju nama hadžihafizbegovići, pašovići u mustafići govoriti kako smo nekulturni i malograđani, u to se možemo i sami uvjeriti. Gledala sam kako majke mirno promatraju svoju djecu dok ona uništavaju bistu akademika Ivana Zovke i ono što je ostalo od nje - javila nam je ogorčena čitateljica Anđelka iz Mostara, inače umirovljenica.

Da je tako uvjerili smo se i sami kad smo jučer posjetili mjesto na kojem se spomenik nalazio u Ulici akademika Ivana Zovke u mostarskom naselju Zahum. Spomenik je postavljen 2000. godine, na stogodišnjicu smrti mostarskog akademika Strossmayerove Akademije znanosti i umjetnosti, poznatog folklorista i skupljača narodnog blaga, istaknutog kulturnog djelatnika i člana Matice hrvatske.

- Akademik Ivan Zovko bio je naš istaknuti član koji je sve svoje knjige ostavio u zalog MHM. Upoznati smo s ovim slučajem, jednom smo spomenik obnovili, međutim, više nemamo sredstava za to - kazao nam je počasni predsjednik MH Mostar odvjetnik Josip Muselimović, jedan od inicijatora postavljanja spomenika akademiku Zovki.

Nama ostaje jedino pozvati gradske oce i Odjel za kulturu i društvene djelatnosti grada Mostara da zaštite spomen na osobu koja je doprinijela razvoju znanosti i kulture ovoga grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije