Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Premijerom predstave “Svirko Svemirko” zaključeni 13. Dani kazališta “Vitez 2021”

18. listopada 2021. u 12:52 0 komentara 26 prikaza

Osma ovogodišnja premijera Gradskog kazališta mladih Vitez oduševila je publiku u viteškoj kazališnoj dvorani. Najmlađa skupina viteških kazalištaraca očarala je publiku u Vitezu izvedbom predstave “Svirko Svemirko” te pobrala brojne simpatije, ali i gromoglasan pljesak. 

“Na najljepši mogući način smo zaključili još jedne kazališne dane u Vitezu. Čestitam našim mladim glumcima na sjajnoj premijeri, kao i Anji Stipinović, koja je režirala ovu predstavu i Karli Karin, koja je bila asistentica režije. Velik interes publike uvjetovao je reprizu ove predstave već sljedećeg vikenda, čemu se svi radujemo, posebno naši glumci. Hvala publici što je bila s nama usprkos svim izazovima s kojima smo bili suočeni prilikom organiziranja Dana kazališta, kao i svim sudionicima te našim pokroviteljima”, kazao je Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM Vitez. 

 | Autor :

Predstava “Svirko Svemirko” odvija se na planeti Svironiji, gdje se svi problemi rješavaju glazbom. Problem nastane onda kada princezi Ani pobjegne kanarinac Kiki, te ga ona krene tražiti na drugu planetu… Što je to pošlo po zlu i je li princeza pronašla svog kanarinca mogli su saznati svi oni koji su u nedjelju navečer bili u Kazališnoj dvorani u Vitezu. 

 | Autor :

U predstavi igraju: Ena Čalić i Hanka Salkić, Sofija Ćosić, Ana Radoš, Emin Šahdan, Lana Čalić, Maša Nuk-Vuković, Marija Martinović i Glorija Radoš.

Predstavu je režirala Anja Stipinović, prema tekstu Tode Nikoletića, a asistentica režije je Karla Karin. Izvršni producent je Ivan Sajević, grafičko oblikovanje plakata potpisuje Ivan Pranjković, a tehnička potpora je Elena Stojak. 

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu publici su ponudili ukupno 12 predstava, a uslijed poteškoća uzrokovanih panedmijom koronavirusa planirani repertoar je doživio određene izmjene. 

Dane kazališta u Vitezu već tradicionalno organiziraju Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter”, a kao i prethodne godine repertoar će biti uvjetovan epidemiološkim mjerama. Iz GKM-a Vitez su zahvalili publici na interesu za sve predstave na ovogodišnjim kazališnim danima, ali i zbog poštivanja propisanih epidemioloških mjera. 

Pokrovitelji ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu su Federalno ministarstvo kulture i športa te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.