VITEZ

Predstava 'Taximetar' osvojila vitešku publiku, za subotu najavljena 'Palata smijeha' DIS teatra

22.09.2023.
u 13:03

Jubilarni, petnaesti kazališni dani u Vitezu nastavljeni su sinoć predstavom “Taximetar” koja je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik.

Odlična partnerska igra i glumačke bravure Marka Mirkovića i Mateja Baškarada ponovno su oduševili brojnu publiku u Kazališnoj dvorani Vitez, priopćeno je iz Gradskog kazališta mladih.

Ova višestruko nagrađivana predstava u nepunih godinu dana oduševljava publiku gdje god se igra, a uskoro će u ovoj predstavi moći uživati u Gornjem Vakufu-Uskoplju, Jajcu, Slavonskom Brodu, Ivancu i Munchenu.

Na kazališnim daskama u Vitezu već u subotu, 23. rujna, s početkom u 20 sati, najmlađe očekuje prava kazališna avantura. Naime, DIS teatar iz Banja Luke odigrat će predstavu "Palata smijeha".

Autorski tekst za ovu predstavu nastao je na osnovu rada s mladim ansamblom kroz rad na sceni, a rezultat je njihovog viđenja timskog rada, improvizacije i potrebe da se ispriča priča o prijateljstvu.

Tekst i režiju potpisuje Ognjen Bogdanović, sve prisutniji mladi dramaturg i redatelj.

Kako su iz kazališta pojasnili, ovo je predstava koja vodi djecu predjelima mašte kroz zabavno ispripovijedano putovanje kroz jedinstveni pejzaž pun opasnosti, ljepote i smijeha.

Generalni pokrovitelj 15. dana kazališta Vitez 2023 je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?