Večeras Galeriji kraljice Katarine

Proljeće u Mostar donosi dašak i mirise mora kroz Večer Dalmacije

29.04.2024.
u 11:38

Nakon otvaranja 26. Mostarskog proljeća i velebne izložbe samouke umjetnice Sofije Naletilić – Babe Penavuše, slijedi i prvi glazbeni program – Večer Dalmacije, koja će se održati večeras u 19.30 u Galeriji kraljice Katarine.

Na koncertu sudjeluju Zbor Belcanto i Klapa Belcanto (voditelj prof. Monija Jarak Mikulić), Tamburaški orkestar Misericordia – Šurmanci (voditelj: prof. Davor Markota) te solisti: Darija Ramljak, Josip Odak, Ivan Raič, Brigita Marić, Marija Primorac, Sara Penavić, Laura Sušac, Dora Jonlija, Neda Vukadin, Josipa Medić.

Na programu su:

1. Malo mi za sriću triba, Neda Vukadin i orkestar
2. Prijatelji stari, gdje ste, Brigita Marić i orkestar
3. Najljepše su oči moje majke, Josip Odak i orkestar
4. Dajem ti srce, zemljo moja, Dora Jonlija s klapom Belcanto i orkestrom Misericordia
5. Zemlja dide mog, Sara Penavić uz zbor i orkestar
6. Ružo moja crvena, Ivan Raič uz zbor i orkestar
7. Anđele moj, Josip Odak uz zbor i orkestar
8. Ta tvoja barka mala, klapa Belcanto
9. Ima jedan svijet, Laura Sušac i orkestar
10. Što to bješe ljubav, Marija Primorac uz orkestar
11. U ljubav vjere nemam, Ivan Raič i Josip Odak uz orkestar
12. Ti me vodi preko voda, Darija Ramljak uz orkestar
13. Ljubim te do bola, Darija Ramljak uz orkestar
14. Ti si moj san, Josip Odak i Josipa Medić uz orkestar

O Belcantu...

Udruga za promicanje umjetnosti i kulture BELCANTO osnovana je 2022. godine u Mostaru. Djeluje s osnovnim ciljevima promicanja, razvoja i unaprjeđenja glazbene kulture, umjetnosti, stvaralaštva i pedagogije u Mostaru, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. Osnivač, a ujedno i voditelj Udruge je mr. solo pjevanja Monija Jarak Mikulić koja radi kao ravnateljica u Glazbenoj školi Ivana
pl. Zajca u Mostaru. Monija suradnje ostvaruje sa Simfonijskim orkestrom iz Mostara, Zagrebačkom filharmonijom, Sarajevskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom iz Dubrovnika te Simfonijskim orkestrom iz Splita, ali is priznatim dirigentima kao što su Hari Zlodre, Julio Marić, Robert Homen, Mladen Tarbuk, Filip Pavišic, Igor Tatarević, Domeniko Briški, Alan Bjelinski, Dario Vučić... Vodila je ansambl "Laetitia", žensku klapu "Mir", mušku klapu "Concordia“ i mješovitu klapu "Speranza" iz Međugorja. Odnedavno vodi klapu "Belcanto". Trenutačno je doktorandica 2. godine doktorskih studija na Akademiji umjetnosti, smjer Komorna glazba, Univerziteta u Banjoj Luci u klasi prof. Biljana Jašić Radovanović.
Škola pjevanja Belcanto je do sada sudjelovala na brojnim događajima i projektima kao što su: Belcanto Božićni koncert 2022. i 2023. godine, snimanje pjesme Božić dolazi 2022. godine, sudjelovanje u Betlehemskom svjetlu 2022. i 2023. godine, Uskršnji koncert 2023. godine uz pratnju komornog orkestra, Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2023. godine, otvorenje Klinike za dječje bolesti 2023. godine u Mostaru, Božić u Mepas Mallu 2023. godine te niz drugih koncerata vezanih uz kulturu u Mostaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?