Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Izišao 25. broj Dominika

03. rujna 2020. u 13:52 0 komentara 70 prikaza

Jubilarni, 25. broj Dominika, godišnjaka širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića izašao je iz tiska, prvi put u svom kontinuitetu izlaženja koncem kolovoza, odnosno početkom rujna. Razlog tomu svima nam je jasan. Stoga Dominik ima i stranice posvećene ovom virusu koji nam je svima promijenio živote, a 64. naraštaju gimnazijalaca zaprijetio uskratiti sve ono što maturantima pripada.

U školskoj godini u kojoj je sve bilo drukčije, samo je izlaženje ovih školskih novina s najdužim stažem u svojoj županiji, a vjerojatno i šire, ostalo isto. List je izašao na 84 stranice. Glavna mu je urednica maturantica, Mia Galić, a njezina je zamjenica trećašica Andrea Šakota. Izvršne urednice voditeljice su školske novinarske sekcije, profesorice Marina Ćeškić i Blanka Kraljević. 
List je ilustrirala Lucija Nogalo, a naslovnu stranicu je uradila Ena Šantić. Dvadesetak gimnazijalaca sudjelovalo je u njegovu nastajanju. I u ovom broju zadržane su rubrike po kojim je dugo prepoznatljiv kao što su: Iz razrednikova kuta u kojima su se ovaj put okušali profesori: Divna Majić, Dinko Jurić, Marija Kožul, Maja Zovko i Ivona Glavaš. 

 | Autor :

Suradnik je i vjeroučitelj, fra Robert Kiš; Predstavljamo ih s razlogom, Sve što kažemo, možete koristiti protiv nas; Predstavljeni su i neki novi klinci na maturalnom putovanju i maturalnom plesu. Novost su rubrika crtice iz školske povijesti koju su priredile učenice: Ivana Mabić i Danijela Vukoja, te  Oni biraju - optometrija - zvanje svijetle budućnosti koju je priredila Josipa Vukoja. 
Janja Martinović je u rubrici Naše gore list razgovarala s enigmatom i kvizašem, Filipom Karačićem, bivšim učenikom Gimnazije fra Dominika Mandića. Suhoparni školski ljetopis u novom je broju zamijenila rubrika Dnevna doza škole u kojoj je također zabilježeno sve važno što se događalo u školi. Zadržan je i popis profesora i školskih djelatnika, kao i ravnateljev uvodnik, ali i laganije i zabavnije stranice. Uglavnom, po običaju Dominik sadrži ponešto za svačiji ukus.

Dominik je otpočetka želio afirmirati sve dobro i pozitivno što se događalo u širokobriješkoj gimnaziji i uvijek je davao dovoljno prostora onima koji su nastojali na svim razinama podignuti njezinu kvalitetu. U rom smislu i u ovom broju predstavljene su školske sekcije, praćena natjecanja u kojima su gimnazijalci nastupali s promjenljivim rezultatima, koliko je to u danim okolnostima bilo moguće jer je ovaj broj uglavnom rađen preko viber grupe. U svojoj četvrt stoljeća dugoj povijest list nije izašao samo jednom, 2003. godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.