Članovi zbora Adoro

Glazba nas ispunjava i čini sretnima

26.09.2017.
u 09:00

Biserom mudrosti “Tko pjeva, dva puta moli” i nadahnutim riječima, otvorio je peti po redu rođendanski koncert Zbora Adoro gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić.

Koncert je održan pod krovom franjevačkog samostana, uvijek otvoren za takve vrste vrhunskih kulturnih događaja.

Sat vremena svi zaljubljenici najljepših duhovnih, ali i zabavnih nota uživali su u pjesmama poznatih klasika, ali i onih koje je za tu prigodu posebno uredila voditeljica i dirigentica zbora prof. Marija Nedić.

Note za rođendan

Zbor Adoro Župe UBDM Tolisa svake godine daruje svojim župljanima prekrasne note, a koliko su popularni, govori i to da su njihove napjeve mnogi slušali i u hodnicima samostana jer mala dvorana od 100-njak mjesta bila je pretijesna primiti sve poštovatelje njihovog rada.

– Naš mali jubilej – pet godina od osnivanja i uspješnog djelovanja, po tradiciji rođendanskog slavlja, obilježili smo koncertom.

Glazba nas čini sretnim, daje duhovnu puninu i mladi doista rado dolaze na probe, družimo se i, kada nam vrijeme dopusti, putujemo, kaže nam prof. Nedić.

Izdvaja nastup u okolici Dubrovnika, kada su moru donijeli dašak Posavine i time oduševili brojnu publiku. U razdoblju između dva rođendana, Adoro je imao brojne nastupe u BiH i Hrvatskoj kako na vjerskim, tako i kulturnim manifestacijama, na kojima svojim repertoarom i izvedbom jednako oduševljavaju sve generacije.

Kroz zbor je prošlo više od 50-ak članova, puno ih je otišlo u inozemstvo, neki na školovanje, a trenutačno ih ima blizu 20-ak.

Posebni su, prije svega, zbog vrhunske izvedbe, ali i još nekih detalja.

U zboru je dirigentica Marija, ali uz nju su još dvije sestre.

- Nagovaram i brata da krene s nama pjevati, u šali kaže Marija. Ako se k tome doda bračni par Đurđa i Jozo, pa onda tri para sestara Dominković (Đurđa i Kristina), te Marija i Danijela, kao i sestre Ilišević (Jelena i Marija) očito je da ljubav donosi i posebnost izvedbe svih pjesama, skladno i vrhunski izvedenih, a a opet na poseban Marijin način, tako da im je zajednički imenitelj: Glazba je zvonka radost.

Dobitna kombinacija uspješnog posavskog zbora je svakako i prateća glazba.

Na instrumentima svih pet godina Adoro prati na violini Matea Oršolić, na kvaliru Matea Mišković, tamburice odjekuju u rukama sestara Ilišević, na gitari je Ivana Dominković, a tu je i Senad Kukuljević, koji Adoro prati na tarabuci.

Zvonka radost

– Možda jedino nedostaje muških vokala, no zasad svojom jačinom glasa Jozo i Zlatko to odlično nadopunjuju.

Pozivam, evo, i preko Večernjaka, sve mlade da nam se pridruže jer odlično i kreativno provodimo vrijeme uz glazbu i druženje, poručila je dirigentica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije